Vem är det som möglar vildjästen?

Idag missade jag ett möte på Af eftersom jag hade skrivit in det på fel dag i almanackan =S Ringde och talade om detta och frågade vad jag ska markera på min närvarorapport. Liselott sa att jag inte behövde skriva något alls eftersom jag hade ringt och talat om det, ibland har man tur =) Sedan sa jag upp mitt medlemskap i bokklubben vilket bara känns som en lättnad då jag alltid missade att avboka månadens bok och fick betala dyrt porto för att skicka tillbaka dom. Sedan tog jag en välbehövlig men sköön dusch och rusade iväg till konsulenten för vägning. Vågen visade -2.3kg =) men det är imorgon min riktiga vägdag är så då ska ni få rätt resultat =) Efter det mötet så gick jag en sväng på stan, ramlade in på Åhléns, där hamnade jag i ett provrum med träningskläder :-O såhär såg det ut.

Känner ni henne???? Det gör inte jag....än.


Dock hängdes de tillbaka för jag vet inte om jag har råd med dom förrän jag har fått mitt aktivitetsstöd *håll tummarna* Gick hem och åt mig en svampsoppa, givetvis Cambridgesoppa, smaksatt med nymalen svartpeppar Yummi!!!

I morse gick jag för att titta till min vildjäst, den hade börjat bubbla och skumma precis som den ska, gissa om jag blev glad =) men fort blen jag lika ledsen för en aprikos hade möglat =S bara att hälla ut men jag ska testa att göra igen.

Over and out 4 2 day!

Jäsande svartvita mössor på toa

Andra dagen avklarad =) mått förträffligt bra tills jag somnade i soffan, när jag vaknade var jag totalsur men nu dricker jag lite kaffe så det ska nog snart bli bättre. Har vart på stan och tittat efter tarmbalans på hälsokostaffärerna men ingen av dom hade det, beställde på Bodystore istället. Handlade mer mjöl också så att jag kan baka mer knäckebröd =) på Carolines hälsokost hittade jag ekologiska KRAVmärkta mjöler från Saltå Kvarn =) Willys har dåligt sortiment på ekologiskt mjöl. Köpte även osvavlade aprikoser och satte n viljäst på jäsning =) ska bli sååå spännande och se om det funkar =)

Såhär ser det ut i mitt badrum nu

Det är enda stället som är tillräckligt varmt när jag stänger dörren för att det ska bli något bra resultat. Yava blir arg bara när hon rejsar och inte kan komma in där, gillar inte stängda dörrar *fnissar*


I den stora burken är det det som ska bli vildjäst.

En av burkarna ska bli till knäckebröd imorgon kväll, en burk ska in i kylen imorgon kväll, den burken är den som jag ska mata och hålla levande tills jag vill baka igen. Tredje burken ska jag ha i så mycket mjöl att det blir en hård deg som sedan ska torkas till surdegspuckar, de lägger man sedan i blöt när man vill ha en surdeg tills man ska baka. Fiffigt va =) Jag tycker detta är så roligt, bröden innehåller ingen jäst vilket är bra tycker jag och du får ett bröd som du vet precis vad det innehåller =)

Minns inte om jag talade om att jag var in på http://www.garnaffaren.se/ igår och hämtade bidrag till www.hjalpstickan.se En hel påse full med fina stickade mössor, 15 stycken var det. Jag har i dagarna gjort en ny flyer för Hjälptickan som jag ska sätta upp på anslagstavlor och så har jag planer på att göra visitkort. De är lätta att bära med sig i väskan och dela ut vid behov. Jag ska även fixa ettiketter att stryka i varje plagg innan jag kan lämna dom till RIA i Mölndal.Måste få visa en underbar bild på min underbara Yava.

Mita

Astrid


Idag var jag med mamma och hämtade hennes nya toastol till hennes nya lägenhet, vi kollade även på heltäckningsmattor men jag tror att mamma kommer välja klickgolv som blir halva priset av en heltäckande.

Over and out for 2 day!


Kliande ren kur är vit igen

Idag har jag börjat på ren kur igen för att ta bort de sista kilona så att jag når mitt mål på 70kg jämt. 6.5kg som stör men de är snart ett minne blott =) Ska bli skönt att slippa tänka på mat ett tag eller det kommer jag ju att göra för jag kommer drömma att jag äter mat vilket jag gjorde under första rena kuren. Slipper i alla fall tänka på att jag ska handla hem en massa mat och vad jag ska göra av den.

Yava min lilla svartvita dam kliar sår igen =((( min stackars gosmissa. Det var ju sagt att hon inte ska få någon mer kortisonspruta eftersom hon reagerade så kraftigt på den andra sprutan men jag tror det var hur hon transporterades till veterinären som gjorde henne sådan. Mitt fel, skulle ju ha frågat om någon hade kunnat köra oss men envis är jag och vill kunna klara mig själv. Jag ska prata med veterinären igen och höra vad som ska göras för jag tänker inte låta henne gå omkring och klia sönder sig själv, djurplågeri och det håller inte jag på med. Igår så tog jag ut Astrid och Mita i selarna och Mita hon slängde sig ner och rullade sig i allt salt på trappan, hon va mörkgrå inte vit så när vi kom in igen så fick hon bada. Bada gillade inte den lilla damen alls, hon skulle hoppa ur badkaret och klöste upp mitt vänstra lår men jag vann och nu luktar hon ljuvligt och är så fin och vit igen =)

Annars händer just nu inte så mycket, ska ringa till min handlägare på AF och kolla om hon godkänner min önskade praktiplats. Det hade vart bra för i det långa loppet så kanske det skulle kunna ge något.

Ha en skön dag!!!

Idag är det ett år sedan

Jag började på ren kur Cambridgekuren. Vikten står på 70talet kilon och det är fortfarande svårt att förstå det trots att kläder är förstora och att jag ser annorlunda ut i spegeln. HURRAAA!!!!!! Jag är inte längre överviktig =))) Jag har inte nått mitt mål som var tänkt till idag men vad gör det när man inte är överviktigt längre =) Många olika kommentarer har man fått höra och den BÄSTA är: Vad smal och fin du har blivit! Den VÄRSTA är: Nu räcker det, nu får du inte gå ner mer. Jag har ibland reagerat på de värsta med att glatt säga: Jasså, varför då? Ibland har jag bestämt sagt: Det är upp till mig att bestämma. Båda med olika utgångsresultat förståss. Jag ska såklart kämpa vidare till mitt mål oavsett vad andra tycker.

Jag vaknade kl 07:00 idag av mig själv, inte en hungrig Yava som det brukar vara. I alla fall så gick jag upp, matade pÄlsklingarna, satte på kaffet och gick till bageriet efter morgonfrallor. Efter frukosten var avklarad så satte jag en surdegsdinkelknäckebröddeg, hur roligt som helst att hålla på med surdeg =) Man blandar lite mjöl och vatten och låter stå varmt ett tag, matar den och så börjar det bubbla och lukta ganska surt, låter den stå ett tag till och sedan kan man baka surdegsbröd på den =)

Idag ska mamma komma och vi ska åka och titta på golv till hennes nya lägenhet =) äta lunch här hos mig och sedan är det nog dags att baka ut knäckebröden =) Ska fortsätta städa också såklart.

Ha en skön dag!!!


Packa ner praktik

Längesedan återigen som jag skrev något men å andra sidan så händer det inte så himla mycket att skriva om heller. Jag har vart in och lagat den nya lagningen på min tand då den spruckit och ska få bettskena=*serpengarnaflyyygaaabort* Annars är det ganska som vanligt, katterna mår bra och fixar matning med glans =) fast Mita vill gäärna ta Yavas mat. Jag då, jag jobbar vidare på mina torsdagar och fredagar vilket är skönt. På måndag ska jag till arbetsförmedlingen och gå en 5 veckors kurs som ska inspirera till att söka fler jobb, tillåt mig ASGARVA!!!!! Hur ska man kunna söka jobb som inte finns? Sedan ska jag redovisa praktikplatser jag har varit i kontakt med eller som jag har som idé att kunna vara på. Eh...jaha...hur ska det gå till när jag inte ens fått besked om att jag ska ut på praktik? Vad innebär praktiken då? Hur lång tid är den på? Vet ej men iom att de skrev så så har jag frågat på ett ställe som skulle behöva min kunskap till 100% bara jag får reda på fakta om hur praktiken går till. Ska hem till lilla mamma och hjälpa henne packa då hon köpt sig en ny större lägenhet =)

Ha en skön lördag!

RSS 2.0